I nöd eller lust med Ellen Bergström

Skådespelerskan Ellen Bergström, känd från tv-serien Elsas Värld baserad på Sofi Fahrmans populära böcker, är nu aktuell i bröllopskomedin I nöd eller lust som har premiär den 6 mars. Här berättar hon om den nya filmen, sin blogg och delar med sig av sina bästa skönhetstips.

Hur kommer det sig att du blev skådespelerska?
– Jag har alltid varit lite av en teaterapa. Det började med att jag 2010 medverkade i underhållningsprogrammet Jakten på Julia som visades på SVT. Då fick jag testa på en hel del teater och efter programmet fick jag en roll i serien Elsas Värld, fast jag aldrig tidigare jobbat som skådespelerska. Jag har lärt mig väldigt mycket och nu känner jag att jag vill satsa på det här.

Berätta lite om filmen?
– Det är en komedi i samma anda som filmen Tomten är far till alla barnen.

Bästa minnet från filminspelningen?
– Det var roligt att lära känna alla, man bygger upp en bild av skådespelarna när man ser dem på film men nu fick jag lära känna dem på riktigt.  

Vilken skådespelerska inspireras du av?
Just nu tittar jag på serien Revenge och inspireras väldigt mycket av Emily VanCamp som spelar huvudrollen. Jag tycker om sättet hon spelar på, mystiskt och väldigt coolt.

Du bloggar numera på Chic.se, vad gör din blogg unik?
– Jag blev jätteglad när Chic frågade mig, det är så roligt att få vara en del av en tidning som står för bra saker. Min blogg handlar om mitt liv och det jag gör, jag bjuder verkligen på mig själv. Jag har en yngre publik så jag försöker vara en bra förebild.

Hur ser din signaturlook ut när det kommer till makeup?
– Jag tycker verkligen om smink och brukar använda mycket. Dagtid har jag foundation, concealer, eyeliner, ljus och mörk ögonskugga, rouge, bronspuder, ögonbrynspenna och mascara. Jag är väldigt snabb så det går fort. Till kvällen applicerar jag extra ögonskugga för att få till en snygg sotning och ramar in ögonen med en svart kajalpenna.

Hur tar du hand om din hy under de kalla vinterdagarna?
Jag har väldigt torr hy så jag använder mig av återfuktande ansiktsmasker och innan jag går och lägger mig applicerar jag en ansiktsolja i hela ansiktet.

Har du en skönhetsikon som du inspireras av?
Makeupartisten Linda Hallberg, hon gör så fina sminkningar. Om jag inte vet hur jag ska sminka mig när jag ska gå ut på kvällen så tar jag alltid en titt på hennes Instagram för att få lite inspiration.

Dela med dig av ditt bästa skönhetstips
Se till att du har fina bryn, välformade och ifyllda, då ser du alltid fräsch och välvårdad ut. Personligen tycker jag om att använda mig av lystergivande produkter som highligter och skimmercreme då jag inte är så förtjust i en matt och pudrig finish.

Hur tar du hand om ditt hår?
Jag har tunt och torrt hår, så jag använder mig av hårinpackning istället för balsam för att återfukta håret. Jag använder alltid plattång antingen för att platta eller locka håret.

Words by: Photographs by: Armand Dommer